Vitli

Število najdenih elementov: 35

Ročni vitli za avtomobile, štirikolesnike ali druge predmete in stroje, ki jih je mogoče povleči na prikolico ali avtovleko. V ponudbi imamo vrvne vitle in jermenske vitle, znane tudi kot jermenski vitli AL-KO ali KNOTT .

Ročni vitli

Ročni vitli

Ročni vitli so zelo uporabni tako pri vlečenju avtomobila na avtovleko kot pri spuščanju s prikolice. Običajno se uporabljajo pri vlečnih tovornjakih, ko vozilo, ki se prevaža na priklopniku, ne more samo zapeljati nanj. Zato postanejo ročni vitli neprecenljivi, ko želimo naložiti avto z nedelujočim motorjem ali kakorkoli drugače poškodovan, ki onemogoča vožnjo. Ročni vitli vam omogočajo, da avtomobil ali čoln zelo rahlo potegnete na prikolico. Uporabljajo se tudi za priročno vlečenje čolnov, pontonov in jaht na prikolice za čolne. Z njimi lahko vlečemo različne vrste strojev in predmetov, ki jih želimo prevažati. Vitli se med seboj razlikujejo predvsem po največjem vodoravnem vleku, ki naj bo prilagojen predmetom, ki jih želimo z njimi dvigniti ali spustiti. Mnogi od njih so opremljeni z dodatnimi ohišji, ki ščitijo mehanizem pred vremenskimi vplivi.

Vrvni vitli

Vitli z žično vrvjo so najpogostejši tip ročnih vitlov. V njihovem primeru se uporabljajo jeklene vrvi, ki zagotavljajo zelo visoko trdnost in omogočajo privabljanje zelo težkih predmetov. V naši trgovini so vrvni vitli, ki so tovarniško opremljeni z jekleno vrvjo in taki, za katere si jo lahko izberete sami. Pri izbiri tovrstnega vitla je nujno paziti na kapaciteto bobna. Glede na to preverite razpoko vrvi in njeno dolžino. Zelo pomembno je, da ima tudi kavelj, nameščen na koncu jeklene vrvi, ustrezno trdnost. Priznani proizvajalci vitlov, kot sta nemška podjetja AL-KO ali KNOTT , svojim rešitvam dodajajo dodatne varnostne elemente in olajšajo delo z vitlom. To je na primer samodejna nosilna tlačna zavora s povratno zaščito ali možnostjo izbire prestavnega razmerja.

Vitli s pasom

Vitli s pasom, imenovani tudi vitli s pasom, so idealni za vlečenje ali vlečenje manjših vozil in strojev, kot so motocikli, štirikolesniki, čolni ali go-kati. Poliestrski pas, ki zapolnjuje celotno površino bobna, zagotavlja nekoliko bolj udobno vlečenje. Za vlečenje s trakom potrebujemo ves čas enako silo zaradi enake poti navijanja na boben. Vitli s trakom lahko ponudijo enako največjo vodoravno vleko kot kabelski vitli. Niso izdelani iz kovine, kar vam omogoča, da popolnoma pozabite na korozijo, ko jih uporabljate v vodi ali v mokrem prostoru. Pasovi se zaradi posebne pletene konstrukcije ne obrabijo niti pri zelo intenzivni uporabi. Če potrebujete pomoč pri izbiri pravega vitla za vaše potrebe, nas kontaktirajte in naši strokovnjaki vam bodo svetovali optimalen izdelek.
pixel