Priklopi in naletne naprave

Število najdenih elementov: 96

Vlečne kljuke za priklopnike in naletne naprave za zavorne priklopnike. Vas skrbi varna povezava prikolice z avtomobilom? Poskrbite za to z nakupom nove kljuke. V naši trgovini boste našli priklopne kljuke za prikolice AL-KO , KNOTT , WINTERHOFF in STEELPRESS z bruto maso od 700-3500 kg po zelo ugodnih cenah.

Priključki za prikolice

Priključki za prikolice

Vlečne kljuke se uporabljajo za povezavo prikolice z vozilom. Ločimo "V" ojnico , "T", kvadratno ojnico ali cevne kljuke . Ločimo jih po največjem dovoljenem DMC, pritisku na kroglo trnka in razmaku montažnih lukenj. Pri vlečnih kljukah, ki so na voljo v naši spletni trgovini, so vse potrebne informacije za izbiro le-teh za določen model prikolice na kartici izdelka.
Vlečne kljuke za priklopnik so opremljene z indikatorjem obrabe, ki vam pomaga ugotoviti, kdaj je čas za zamenjavo trenutno nameščene kljuke. Olajšava, ki se standardno uporablja tudi pri večini kljuk za prikolice, je indikator pravilnosti priklopa. Zahvaljujoč njej smo lahko prepričani, da je povezava prikolice z avtomobilom pravilna in se med vožnjo ne bo odklopila.

Priključki za prikolice z naletno zavoro

Priključke za priklopnike z naletno zavoro imenujemo tudi naletne naprave. V tem primeru je izdelek celoten element, ki vsebuje tako udarec kot zavoro in jekleno ohišje, ki ju povezuje. Pri naletnih napravah je možna zamenjava posameznih delov kompleta. Kroglične kljuke in amortizerje za naletne naprave je mogoče kupiti posebej.
Zavorne naprave se uporabljajo za težke priklopnike, zavirane z bruto maso nad 750 kg. Uporabljajo se za upravljanje naletne zavore in so pritrjeni na ojesa avtomobilskih prikolic in vlečnih vozil. Pri lahkih priklopnikih ni potrebna vgradnja zavore. Ni zakonsko predpisana in sile, ki delujejo pri vožnji s priklopnikom z bruto maso do 750 kg. Pri večjih prikolicah pa je potrebna naletna zavora. Z njegovo uporabo je zagotovljena varnost pri vleki prikolice in zmanjšana obraba zavor na vozilu.

Priključki za avtomobilsko prikolico

Priklopi na avtomobilski prikolici se bolj obrabljajo, več tovora je na prikolici. Če se prikolica uporablja pogosto in s skoraj polno obremenitvijo, bo potrebna menjava kljuke veliko pogosteje. Pred vsako vožnjo s prikolico je vredno preveriti obrabo kljuke.
Kljuke za prikolico so poleg ločilne vrvice edini element, ki povezuje prikolico z vozilom. Natančna namestitev vlečne krogle, ki mora biti popolnoma v ležišču, in zapora vlečne kljuke zagotavljata varno vožnjo. Visokokakovostne kljuke preverjenih nemških proizvajalcev, ki jih priporočamo, vključujejo komponente AL-KO , KNOTT , WINTERHOFF in STEELPRESS . Njihove preverjene rešitve zagotavljajo brezskrbnost za dolgo časa. Izberite močno vleko, ki bo ustrezala vaši prikolici in jo naročite v naši trgovini s hitro dostavo na dom!
pixel