Hladilni sistem

Število najdenih elementov: 1

Hladilni sistem je naprava, ki kombajnu omogoča daljše delovanje v vročih dneh, zato se splača poskrbeti za ustrezen kompresor klimatske naprave. V spodnji ponudbi boste našli kompresor klimatske naprave Case primeren za žetvene stroje New Holland . Prepričani smo, da so ponujeni deli za kmetijske stroje tisti, ki jih trenutno iščete. Če imate kakršna koli vprašanja, se obrnite na našo poslovalnico. Z veseljem vam bomo pomagali izbrati pravi hladilni sistem za vaš kombajn.

Deli za kmetijske stroje

Kakšna je uporaba kompresorja klimatske naprave?

Hladilni sistem in klimatska naprava sta si relativno podobna. Razlika je v prisotnosti kompresorja v hladilnem sistemu. Kompresor klimatske naprave je posebna kombinacija sesalno-tlačne črpalke z napravo za stiskanje plina. Naloga kompresorja je, da posrka ekspandirano hladilno sredstvo in mu nato zagotovi pravi tlak, da lahko doseže druge elemente sistema. Končni učinek kompresorja je ohlajen zrak, ki vstopa v kabino. Obstajajo tri vrste kompresorjev klimatskih naprav. Delujejo batni kompresorji, spiralni kompresorji in lamelni kompresorji. Vsak se razlikuje po konstrukciji in vsak ustreza različni vrsti stroja.

Vrste kompresorjev klimatskih naprav

Batni kompresorji se najpogosteje uporabljajo v hladilnem sistemu, ker vsebujejo enega ali več batov, razporejenih v vrstah. Druga delitev batnih kompresorjev temelji na razliki v hladilni moči. Batni kompresorji so lahko s konstantno hladilno zmogljivostjo in s spremenljivo hladilno zmogljivostjo. Kakšna je razlika med njimi? Konstantni hladilni kompresor klimatske naprave vedno črpa enako količino hladiva. Poleg tega se zmogljivost uravnava z občasnim vklapljanjem in izklapljanjem sklopke kompresorja. Drugič, ta vrsta kompresorja vedno deluje, ko je sistem vklopljen. Kompresor s spremenljivo zmogljivostjo je zasnovan za črpanje spremenljive količine hladiva. Velja dodati, da je mogoče najti batni kompresor s spremenljivo hladilno zmogljivostjo, ki nima sklopke, zaradi česar je možno delovati tudi z vključeno klimatsko napravo. Druga vrsta kompresorja klimatske naprave je lamelni kompresor. Je preprost mehanizem, ki vsebuje rotorje s parom rezil. Med delovanjem se ustvarijo posebne komore z zmogljivostjo glede na položaj lopatic, ki sesajo hladilno sredstvo. Nato se stisne na mestu, kjer imajo komore najmanjšo kapaciteto. Zadnja vrsta kompresorja klimatske naprave je spiralni kompresor. Sestavljen je iz dveh kovinskih spiral. Njihovo delovanje je sestavljeno iz dejstva, da se valj začne vrteti, zaradi česar vpliva na dinamično spiralo, ki se prav tako začne premikati. Tako se plinasto hladilno sredstvo stisne in potisne v prostor med obema spiralama.

Če ne veste kateri kompresor klime izbrati, nas kontaktirajte. Naši strokovnjaki vam bodo zagotovo pomagali izbrati pravi izdelek za vaš kmetijski stroj. Vse dele za kmetijske stroje pošljemo v 24 urah od trenutka sklenitve posla. Po prejemu paketa imate 30 dni časa , da ga vrnete brez navedbe razloga.

pixel