Kolesa prikolice

Število najdenih elementov: 37

Kompletna kolesa za prikolice , počitniške prikolice in počitniške prikolice v različnih dimenzijah s trpežnimi jeklenimi platišči. Pestra izbira platišč in kompletov s celoletnimi gumami.

kolesa prikolice

Kolesa prikolice

Kolesa za prikolice , avtovleke, počitniške prikolice, prikolice za čolne in druge vrste prikolic se bistveno razlikujejo od tistih, ki se uporabljajo v osebnih avtomobilih. Odvisno od vrste prikolic so lahko bolj ali manj vzdržljive od avtomobilskih prikolic. Najbolj priljubljeni lahki priklopniki podjetij, kot so TEMARED, martz, Neptun, Niewiadów, WIOLA ali Rydwan, imajo navadna kolesa 155/70 R13 . To so kolesa s celoletnimi pnevmatikami, ki so idealne za bruto maso do 750 kg. Lastnosti teh platišč omogočajo dobro vodljivost lahkih prikolic, ustrezno visok profil pnevmatike pa zagotavlja zmanjšanje poskakovanja prikolic in zatiranje morebitnih neravnin na cestišču.



Ojačana kolesa za prikolice

Ojačana kolesa se uporabljajo za težke prikolice, na katere se nalagajo posebej težki tovori. Te vrste koles morajo podpirati celotno obremenitev, ki jo je mogoče prevažati na priklopnikih z GVW do 3,5T. Ta kolesa so veliko bolj trpežna in specializirana. Pri vlečnih tovornjakih in gradbenih prikolicah se uporabljajo najmanjša možna kolesa, tako da je težišče blizu vozišča, kar zagotavlja boljši oprijem in vodljivost. V naši trgovini so kompletna ojačana platišča v dimenzijah 165 R13C , 185 R14C , 195/50 R13C , 195/55 R10C . Vsa kolesa težkih prikolic so označena s črko "C" na koncu, kar pomeni, da so to tovorna kolesa za najzahtevnejše obremenitve.



Uskladite kolesa s svojo prikolico

Izbira platišč za prikolice je zelo podobna izbiri platišč za avtomobil. Najprej morate biti pozorni na velikost, ki jo je proizvajalec uporabil za model prikolice in je najbolje, da izberete enako. Potem je treba preveriti razmik lukenj za vijake, da se ujemajo z osmi, ki se uporabljajo v prikolici. Posebej pomemben parameter pri kolesih prikolice je indeks nosilnosti, ki ga je prav tako treba preveriti, da lahko pnevmatika prenese dano obremenitev. Preverite lahko tudi hitrost pnevmatik in indeks hrupa, čeprav hrupa koles v prikolici običajno ni slišati v avtomobilu, ki jo vleče. Najpomembnejši elementi pri kolesih so seveda višina profila pnevmatike, stanje gume iz katere so izdelane pnevmatike in stanje platišč. Kolesa prikolic se uporabljajo vse leto z velikimi obremenitvami, zato sta pogosta kontrola in menjava nujna. Z upoštevanjem teh pravil poskrbite za svojo varnost, varnost svojega tovora in drugih udeležencev v prometu.
pixel