Gume za prikolice

Število najdenih elementov: 15

Celoletne pnevmatike za prikolice , avtovleke in počitniške prikolice z dobrimi voznimi lastnostmi. Zamenjajte pnevmatike s popolnoma novimi in se na cesti počutite varno.

Gume za prikolice

Celoletne pnevmatike – standardne za prikolice

V avtomobilskih prikolicah, počitniških prikolicah in avtovlekah običajno srečamo celoletne pnevmatike. Za razliko od avtomobilov, kjer je delitev na letne in zimske gume zelo jasna, pri prikolicah uporabljamo eno pnevmatiko celo leto. Zahvaljujoč temu nam ni treba skrbeti za njihovo menjavo vsako sezono. Daljša uporaba pa povzroči večjo obrabo. Pnevmatike prikolic je zato treba pogosteje preverjati glede stanja in globine profila.

Pnevmatike za prikolice – katere izbrati?

Pri izbiri pnevmatik za prikolico moramo preveriti parametre, ki določajo, ali bo pnevmatika pristajala na platišče. Začnemo s preverjanjem velikosti platišč, med katerimi so najbolj priljubljena 10, 13 in 14 col . Vedno je zadnji parameter v imenu pnevmatike. Nato izberemo širino in višino pnevmatike. Zadnja stvar, na katero moramo biti pozorni pri pnevmatikah za prikolice, je indeks nosilnosti. Izberemo jo glede na bruto maso prikolice, da pnevmatika prenese obremenitev transportne površine prikolice.

Običajne in ojačane pnevmatike – kakšne so razlike?

Običajne pnevmatike so namenjene lahkim priklopnikom. Njihova nosilnost omogoča uporabo le v tovrstnih prikolicah. Kadar je zahtevana nosilnost nad 750 kg , so ojačane pnevmatike, označene s C za velikostjo, naravna izbira. So veliko bolj vzdržljive in dobro delujejo v težkih gradbenih prikolicah, vlečnih tovornjakih ali prikolicah za čolne.
pixel