Naletne naprave, naletne zavore za prikolice

Število najdenih elementov: 24

Naletne naprave za zavorne priklopnike na osi AL-KO ali KNOTT z GVM od 700 do 3500 kg. Potrebni za težke tovore, povečajo udobje vožnje s prikolico.

Naletna zavora za prikolico

Naletna zavora za prikolico

Naletna zavora za priklopnik je nujna, če želimo ohraniti varnost in udobje vožnje s težkim priklopnikom, torej takim, katerega skupna masa presega 750 kg. Pri tovrstnih prikolicah je zavora potrebna za dodatno zaviranje prikolice, ki je povezana z vozilom v kompletu. Pri zaviranju, npr. z avtomobilom, prikolica pritiska na kroglo vlečne kljuke, naletna naprava pa jo dodatno zavira. Zahvaljujoč temu je zaviranje s kompletom veliko bolj učinkovito. Zavorni elementi vozila, ki vleče priklopnik, niso tako močno obremenjeni in bodo zato zdržali dlje.

Zavora prikolice

Izbiro zavore za prikolico začnite tako, da preverite proizvajalca osi vaše prikolice. Najbolj priljubljeni in najboljši znamki osi sta AL-KO in KNOTT . Nato nadaljujte s preverjanjem vrste ojnice v prikolici. Vrsta naletne naprave bo odvisna od tega, ali vaš ojes tvori črko "V" ali "T". Nato morate preveriti, ali je ojnica kvadratna ali okrogla. Še ena stvar, ki jo je treba preveriti, je premer kroglice. Ko to preverite, preverite GVW vrednost prikolice. Z vsemi temi informacijami lahko izberete pravo zavoro za vašo prikolico. Je precej zapleteno, zato se v primeru težav obrnite na nas in pomagali vam bomo izbrati pravo povozno napravo za vašo prikolico.
pixel